Gaastmeer Het Piel
Gaastmeer "Het Piel" Vakantie Huisje nr:10

Gaastmeer

Gaastmeer, rust en zeilplezier

Vele kennen het kleine dorp van een eerdere vakantie met de ouders of van horen zeggen. Een unieke plek tussen de grote Friese meren, waar je altijd naar terugkeert voor een korte of langere zeilvakantie. Het vriendelijke dorp met z'n ruim 300 inwoners ontvangt z'n gasten met alle noodzakelijke voorzieningen. De inwendige mens verzorgt u extra goed in de gezellige herberg d'ALd Herberch Yn'e Iel-aek of in het restaurant Boppe de Golle. Vergeet u echter ook de viskraam voor dagverse gerookte paling niet. Een eerbewijs aan het palingdorp van bijna 100 jaar geleden.

De vakantiehuizen aan het Piel zijn sinds begin 2001 in particulier bezit. Vele jaren werden deze onderhouden en verhuurd door de Stichting Ichthus. Deze activiteiten zijn overgenomen door de eigenaren binnen de beheervereniging Het Piel. Daarbij zal het karakteristieke aanzicht van de huizen, vooral vanaf het Piel gezien, worden behouden.
Het interieur van huis nr.10 is inmiddels vernieuwd,
geïsoleerd en van centrale verwarming voorzien. De uitrusting is gemoderniseerd en de buitenkant opgeknapt. Hierdoor is huis nr. 10  het gehele jaar te gebruiken. Lijkt schaatsen op natuurijs voor de deur en langs de meerranden u ook niet fantastisch?

Vakantiepark

Het vakantiepark is zeer rustig gelegen. Direct aan het Piel met het zicht op het Heegermeer en de Fluessen. Het park omvat 9 geschakelde vakantiehuizen, waarvan er 6 aan de voorzijde op het zuiden zijn (huis nr. 10 is het derde huis van links aan de voorzijde). Rondom het park is er veel groen, dat door de beheervereniging steeds verder wordt ontwikkeld. Voor de bewoners zijn er per huisje twee eigen parkeerplaatsen aanwezig.